De osteopaat voor jong en oud in Arnhem

Een sportblessure die niet overgaat, bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap of een baby die niet stopt met huilen vanwege darmkrampjes: het zijn enkele klachten die osteopaten behandelen. De Praktijk voor Osteopathie in Arnhem behandelt jong en oud en zoekt de oorsprong van de klacht, zodat u kunt werken aan uw herstel.

Maak een afspraak met de osteopaat

Osteopathie bij zwangerschap

Behandeling van baby's

Zwanger zijn is een van de mooiste periodes uit uw leven. Toch kunt u veel hinder ondervinden terwijl uw baby groeit en uw lichaam verandert. De osteopaat kan klachten zoals rugpijn en bekkeninstabiliteit verminderen en helpt u voor te bereiden op de bevalling. We zoeken naar weefsels die met elkaar in verbinding staan en voor strubbelingen zorgen.

Welke klachten behandelen we?

  • Bekkenpijn of bekkeninstabiliteit
  • Rugklachten
  • Problemen met het middenrif
  • Problemen met de bekkenbodem
  • Steeds terugkerende blaasontsteking
  • Pijn aan het stuitje
  • Stuitligging
  • Zwangerschapsmisselijkheid
  • Tintelingen in armen en benen
Osteopathie bij zwangerschap

Ook helpen we met het voorbereiden op de bevalling. Uit onderzoek is gebleken dat enkele osteopathie behandelingen tijdens de zwangerschap de bevallingstijd verkorten en de kans op complicaties verkleinen. Praktijk voor Osteopathie Marc de Haan is daarnaast ervaren bij het behandelen van stuitliggingen.

De behandeling

De osteopaat begint de behandeling bij het bekken, de ribben en het borstbeen. Deze lichaamszones moeten soepel zijn om de lichaamsveranderingen van een zwangerschap goed op te vangen. De osteopatische technieken zijn veilig voor u en uw kindje. 

Een vraag voor de osteopaat?

Osteopathie bij sporters

Osteopathie bij sporters

Blijft u last houden van een oude blessure? Osteopathie kan helpen de oorzaak te vinden. Vroeger werden sportblessures alleen gezien als een lokale overbelasting, tegenwoordig kijken we verder. Osteopaten nemen niet alleen de ontstaansfactoren, maar ook de factoren die bijdragen aan de instandhouding van klachten mee in hun onderzoek en behandeling. Vooral de conditie van de vitale lichaamssystemen blijken van groot belang te zijn om te voorkomen dat een klacht uiteindelijk overgaat in een blessure.

Aan de slag met uw sportblessure

Osteopathie bij baby’s en kinderen

Baby’s en peuters reageren goed op osteopathie behandelingen. Het is een veilige manier om effectief veranderingen in het bewegingsstelsel teweeg te brengen. Indien de krachtwerking van het lichaam te sterk is geweest tijdens de geboorte, kan het zijn dat het kind niet in staat is om het ontstane bewegingsverlies op te vangen. De osteopaat heeft de belangrijke taak dit bewegingsverlies vrij te maken, zodat het kind zich niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk kan ontwikkelen.

Uit eigen onderzoek blijkt dat een snel of langzaam verlopen bevalling en een tang- of vacuümverlossing de kans op overmatig huilen, overstrekken, darmkrampen en een verstoord slaap-waakritme in de hand kan werken. De oorzaak hiervan ligt in het hoofd- en nekgebied van de baby, omdat de schedelbotten en nekwervels een hoge vervormbaarheid hebben. Met name het eerste jaar bestaan de eerste nekwervel en het achterhoofdsbeen uit meerdere delen die met kraakbeen bijeengehouden worden. Hiertussen lopen belangrijke bloed- en zenuwbanen.

Osteopathie bij baby’s en kinderen

Tijdens de behandeling worden enkel zachte technieken toegepast. We vragen het kind zo stil mogelijk te liggen. Een knuffel, boekje of een ander soort speelgoed meenemen, kan daarbij helpen. Voor baby’s is het geen probleem om tijdens de behandeling een flesje te krijgen. Sterker nog, het kan de werking van de behandeling ondersteunen.

Osteopathie is geen vervanging voor een behandeling door een kinderarts. Bij ziekte of acuut letsel moet u de arts altijd eerst raadplegen.

Maak een afspraak voor uw kind

Kosten en vergoedingen

De kosten van een consult bedragen € 95,-. Het consult duurt ongeveer een uur. Voor baby’s en peuters zijn de kosten van een vervolgconsult € 60,-. Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten van osteopathie, of een gedeelte ervan. Dit is afhankelijk van de polis die u heeft afgesloten. U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig en kunt direct contact opnemen met de Praktijk voor Osteopathie in Arnhem.